Szybkie płatności bankowe,
Sól to najstarsza przyprawa na świecie. Nie wiele jest przepisów, w których nie byłaby użyta sól. To podstawowy składnik zarówno zwykłych potraw ale także wyjątkowych arcydzieł kulinarnych. Sól ma cztery podstawowe zadania: jako przyprawa, konserwant, dostarcza organizmowi sodu i chloru, które to minerały są niezbędne w gospodarce płynami ustrojowymi a to przenosi się na działanie mięśni i nerwów oraz jest nośnikiem wielu minerałów niezbędnych organizmowi.
Kolor pochodzi od naturalnych minerałów, nie od agresywnych chemikaliów czy barwników. To naturalna sól, która dodaje smaku wielu potrawom i powinna być stosowana zamiast zwykłej soli. Klienci uwielbiają ją za wysoką zawartość składników mineralnych co przekłada się na jej obniżoną słoność. Czyli mniej znaczy więcej. Jest tak aromatyczna, że klienci używają jej mniej. Świetnie komponuje się z mięsami, warzywami, zapiekankami, gulaszami. Często klienci określają jej smak jako "gładszy" niż zwykła sól kuchenna. Piękny różowy kolor stanowi również dodatek dekoracyjny ożywiający każdy stół. Sole himalajskie mają także wiele korzyści zdrowotnych oprócz minerałów, które korzystnie wpływają na nasz organizm pomaga także zmniejszaniu refluksu kwasów żołądkowych. Sól ta jest wydobywana absolutnie bez chemikaliów i pestycydów oraz nie zawiera środków przeciw-zbrylających ani wybielaczy. Nie została również zmodyfikowana genetycznie.
Skład:
- sól himalajska
Kraj pochodzenia: Pakistan.
Na terenie zakładu używa się selera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soję.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
DANE LOGISTYCZNE :
Rodzaj opakowania torba foliowa
Masa netto opakowania jednostkowego 500g
Ilość sztuk opakowaniu zbiorczym 15
Ilość opakowań zbiorczych na palecie 72
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.