
Szybkie płatności bankowe,
Sól to najstarsza przyprawa na świecie. Nie wiele jest przepisów, w których nie byłaby użyta sól. To podstawowy składnik zarówno zwykłych potraw ale także wyjątkowych arcydzieł kulinarnych. Sól ma cztery podstawowe zadania: jako przyprawa, konserwant, dostarcza organizmowi sodu i chloru, które to minerały są niezbędne w gospodarce płynami ustrojowymi a to przenosi się na działanie mięśni i nerwów oraz jest nośnikiem wielu minerałów niezbędnych organizmowi. Sól od dawna była wysoko cenionym towarem, niejednokrotnie władcy, królowie nakładali podatki od jej sprzedaży a wiele fortun wyrosło na handlu solą. Jest ona także wymieniona w Starym Testamencie, a żołnierzom rzymskim wypłacano żołd w soli. Do spożycia używamy soli: soli morskiej, soli kamiennej i soli warzonej.
Sól należy przechowywać bez dostępu do wilgoci. Wówczas może być przechowywana wiele lat. Nie wolno przechowywać jej w opakowaniach metalowych i srebrnych, gdyż z tymi materiałami wchodzi w reakcje. Powinna być też chroniona przed światłem.
Wydobywa się ją na terenie Pakistanu ze złóż znajdujących się u podnóża Himalajów. Zawiera wiele cennych dla organizmu mikroelementów i pierwiastków jak: żelazo, cynk, miedź, potas oraz wapń.
Uważana jest za najzdrowszą sól.
Kolor pochodzi od naturalnych minerałów, nie od agresywnych chemikaliów czy barwników. To naturalna sól, która dodaje smaku wielu potrawom i powinna być stosowana zamiast zwykłej soli. Klienci uwielbiają ją za wysoką zawartość składników mineralnych co przekłada się na jej obniżoną słoność. Czyli mniej znaczy więcej. Jest tak aromatyczna, że klienci używają jej mniej. Świetnie komponuje się z mięsami, warzywami, zapiekankami, gulaszami. Często klienci określają jej smak jako "gładszy" niż zwykła sól kuchenna. Piękny różowy kolor stanowi również dodatek dekoracyjny ożywiający każdy stół. Sole himalajskie mają także wiele korzyści zdrowotnych oprócz minerałów, które korzystnie wpływają na nasz organizm pomaga także zmniejszaniu refluksu kwasów żołądkowych. Sól ta jest wydobywana absolutnie bez chemikaliów i pestycydów oraz nie zawiera środków przeciw-zbrylających ani wybielaczy. Nie została również zmodyfikowana genetycznie.
Zamknęliśmy ją w nowoczesne opakowania szklane i plastikowe z możliwością ponownego otwarcia i zamknięcia co umożliwia jej przechowywanie bez przepakowania.
Skład:
- sól himalajska
Kraj pochodzenia: Pakistan
Na terenie zakładu używa się selera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soję.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Rodzaj opakowania | Masa netto opakowania jednostkowego | Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym | Ilość opakowań zbiorczych na palecie |
Torba foliowa | 1000 g | 15 | 40 |
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
Sól himalajska drobna 1000 g torba |
MARINA SPICES HERNER-RYŚ SP.J
ul. Ks. Zygmunta Goliana 4A
32-020 Wieliczka, woj. małopolskie
NIP: 6831483174
Odbiór osobisty:
Firma Marina
Tymbark 600, 34-650 Tymbark, woj. małopolskie
Od poniedziałku do piątku w godz.: 7.00 - 15.00

Kontakt z nami »