Szybkie płatności bankowe,
Domowa mieszanka przypraw do szynki/marynata do szynki 150g
HÁZI ARANY MAGYAROS SONKAPÁC FŰSZERKEVERÉK
Jeden z najpopularniejszych produktów naszego sklepu internetowego, Domowa mieszanka przypraw Kapác Golden Hungarian Ham prezentuje klientom węgierskie smaki w nowej odsłonie. Za pomocą tej mieszanki można zrobić niezwykle smaczną szynkę o wyjątkowym smaku. Nadaje się do wieprzowiny lub indyka lub mięsa z kością i bez kości. Korzystając z niego, w zaledwie kilka tygodni uzyskasz wyjątkową, smaczną szynkę.
Składniki
Sekret przyjemnego aromatu szynki tkwi w zastosowaniu wysokiej jakości przypraw. Dominującym składnikiem kuchni węgierskiej jest cebula, z której wytwarza się również czosnek i cebulę. Są to podstawowe części kotletów szynkowych w postaci granulatu. Oczywiście w jego składnikach nie może zabraknąć czarnego pieprzu, który sprawia, że gotowa szynka jest pikantna.
W mieszance można znaleźć również inne przyprawy, takie jak ziele angielskie, kolendra, jagody jałowca, liść laurowy i wiele innych przypraw. Specjalna ich mieszanka może być użyta do stworzenia soczystej, smacznej szynki. Jest to produkt, który kochają nie tylko miłośnicy węgierskiego jedzenia, ale także polacy.
Jedno opakowanie domowej roboty mieszanki przypraw do szynki jest dostępne w 150 g i nadaje się do marynowania około 12 kg mięsa. Używane mięso może być wieprzowiną lub indykiem, a także z kością lub bez kości.
Przygotowywanie :
Jest niezwykle łatwy w użyciu. Jednak ważne jest, aby podczas przygotowywania używać wysokiej jakości soli niejodowanej, aby uzyskać doskonałe rezultaty. Obecnie dostępna jest również sól przeznaczona specjalnie do produkcji szynki. Najpierw zagotuj zawartość saszetki w 12 litrach wody z dodatkiem 1,6 kg soli i poczekaj do całkowitego ostygnięcia roztworu. Najlepiej robić to pod przykrywką.
Schłodzony sok należy następnie polać mięso w taki sposób, aby było całkowicie pokryte marynatą. Ważne jest, aby mięso było naprawdę pokryte sokiem, w przeciwnym razie będziesz musiał je w nim obracać prawie bez przerwy. Nie zapomnij jednak o codziennej rotacji! Wędlinę przechowywać przez około 14-20 dni w chłodnym miejscu w temperaturze około 5°C, chroniąc przed światłem. W tym czasie plastry doskonale wchłaniają mieszankę i nabierają smaku marynaty.
Po 2-3 tygodniach pozostaw do wyschnięcia na 1 dzień, a następnie odcedź. Następnie mięso jest gotowe do najbardziej ekscytującej części produkcji szynki: wędzenia! Jeśli chcesz uzyskać jeszcze bardziej pikantny smak, wrzuć od czasu do czasu 1-2 jagody jałowca do ognia podczas wędzenia, ale możesz zastosować inne przyprawy według własnego gustu!
Z wykorzystaniem naszej mieszanki do szynki gwarantowane są wyjątkowe, niezapomniane smaki. Aby to ułatwić, użyj siatki do szynki do jej przygotowania i siatki zabezpieczającej, aby chronić gotową szynkę.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.