Szybkie płatności bankowe,
Herbata zielona Matcha Powder - 50g
✅ Matcha to nic innego jak sproszkowana zielona herbata. Różnica pomiędzy Matchą a innymi zielonymi herbatami polega na procesie produkcji herbaty, w procesie jest wymagane zacienianie krzewów za pomocą specjalnej techniki. Zapewnia to znacznie większą zawartością chlorofilu w liściach, który przekłada się na na zwiększoną ilością antyoksydantów w liściach zielonej herbaty Matcha. Według badań historycznych i podań w tradycja sadzenia oraz produkcji japońskiej herbaty matcha pojawiła się około 8 wieków temu i stała się element tradycji japońskiej picia ceremonialnej herbaty Matcha. Obecnie Matcha stosowana jest zarówno do sporządzania herbaty, jak również jest używana w gastronomii jako dodatek do ciast i deserów.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Data spożycia: podano na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 50g
Sposób parzenia: płaską łyżeczkę proszku herbaty na 150-200ml wody o temp. 70-80 °C..
Następnie mieszamy aż do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.
✅Do czego jeszcze używać Matchy?
✅Koktajl cytrynowy z Matchą:
Banan 1 szt
Cytryna 1/3
Świeża mięta gałązka
Matcha 1 łyżeczka
Jogurt naturalny 2 łyżki
Woda mineralna 1/4 szklanki
Blendujemy. Gdy za gęste, dodajemy wody
✅Matcha + czekolada
Można dodawać do mlecznej czekolady roztopionej na małym ogniu, pół łyżeczki od herbaty tak by nie zdominowała smaku.
Na bazie Matchy możemy robić oryginalne hot latte, cold latte a także dodawać ją do zimnych soków i napojów.
Doskonała, energetyzująca latte z dodatkiem mleka roślinnego.
- 1 łyżeczka Matcha Powder
- 0,5 szklanki 125 ml mleka roślinnego np ryżowego lub migdałowego
- 1-2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego, ewentualnie miodu.
- dodatek aromatyzujący w tym wypadku np. szczypta wanilii, cynamonu, orzeszków pistacjowych, imbiru oraz chili
- 1 łyżeczkę proszku rozpuścić w odrobinie zimnej wody przy pomocy spieniacza.
- Mleko roślinne dosłodzić, dodać przyprawy.
- Całość podgrzać
- Spienić spieniaczem do mleka.
- Spienionym mlekiem zalać rozpuszczoną matchę
✅Gratis do herbaty 10 szt. praktycznych torebek do zaparzania.
- WYGODNE PARZENIE HERBATY - woreczki do parzenia herbaty służą do przygotowywania herbaty z liści luzem, ziół oraz innych naturalnych składników. Pozwalają na wygodne i higieniczne parzenie, a po użyciu można je łatwo usunąć i wyrzucić, co znacznie ułatwia sprzątanie.
- ŁATWE I PROSTE UŻYTKOWANIE - saszetki do zaparzania ziół są bardzo łatwe w użyciu. Nasypanie herbaty jest bardzo proste, następnie wystarczy zawiązać saszetkę i herbata jest gotowa do zalania. Dla wszystkich fanów herbaty liściastej, ziół czy naparów z suszu. Przewagą torebek do zaparzania ziół jest brak konieczności ich mycia. Po użyciu po prostu trzeba je wyrzucić.
- DO RÓŻNYCH RODZAJÓW HERBAT I ZIÓŁ - idealne do parzenia różnych rodzajów herbaty, zarówno czarnej, zielonej, jak i ziołowej. Woreczki umożliwiają precyzyjne kontrolowanie ilości użytych liści, co pozwala na uzyskanie naparu o idealnym smaku. Mogą być również używane do parzenia ziół leczniczych, takich jak mięta, rumianek czy melisa, zapewniając czysty i aromatyczny napar.
- kolor: biały
- rodzaj zamknięcia: ściągany sznureczek
- materiał: włóknina, nylon
- rodzaj herbaty: liściasta
- zastosowanie: uniwersalne
- wymiary 1 woreczka: 10 x 8 cm
- waga: 0,065 kg
- waga w opakowaniu: 0,070 kg
Liczba opinii: 1
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.