Szybkie płatności bankowe,
Rooibos Afrykański Busz 50g
(połączony z maliną, skórką pomarańczy, kwitkami nagietka - dzięki takiemu połączeniu napój jest jeszcze smaczniejszy i zdrowszy.)
✅Nazwa rooibos pochodzi z języka afrykanerskiego i w wolnym tłumaczeniu oznacza „czerwony krzak”. Inna nazwa to red bush. Herbata pochodzi z rośliny o nazwie czerwonokrzew afrykański, który nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym ani z innymi tradycyjnymi herbatami. Czerwonokrzew rośnie dziko w RPA, osiągając wysokość do 2 m, jego liście przypominają igły sosnowe. Jest również w tych rejonach uprawiany. Zbiory rooibosa przypadają na środek lata (czyli… stycznia). Liście tnie się na malutkie fragmenty (od 1 do 3 mm). Czerwony rooibos po ususzeniu zostaje poddany zmiażdżeniu walcami, a następnie usypywany jest w kopczyki, gdzie zachodzi fermentacja podobna do fermentacji herbaty.
Rooibos jest bardzo zdrową rośliną – przede wszystkim nie zawiera kofeiny, teiny ani garbników, więc napar z czerwonego rooibosa może być podawany kobietom w ciąży, a nawet niemowlętom. Napar ten jest chętnie pity przez przyszłe mamy, ponieważ łagodzi mdłości często występujące przy ciąży. Z kolei u małych dzieci usprawnia pracę jelit, chroniąc je przed kolką.
Rooibos działa przeciwdepresyjnie, wspomaga wydzielanie serotoniny, a podczas upałów skutecznie nawadnia organizm. Roślina zawiera witaminę C, rutynę oraz łatwo przyswajalne elektrolity. Słowem – bomba zdrowia!
Składniki: Rooibos, malina, skórka pomarańczowa, kwiatki nagietka, aromat
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Data spożycia: podano na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: AFRYKA
Masa netto: 50g
Sposób parzenia: łyżeczkę herbaty zalewamy szklanką wody o temp. 95°C.
Parzenie powinno trwać 5-7 minut.
Rooibos, podobnie jak wiele innych herbat, zalewa się wrzątkiem – warto do parzenia użyć sitka, filtru lub jednorazowej torebki do zaparzania herbaty/kawy. Po 5 minutach przecedzamy napar. Można dodać również nieco soku malinowego.
✅Gratis do herbaty 10 szt. praktycznych torebek do zaparzania.
- WYGODNE PARZENIE HERBATY - woreczki do parzenia herbaty służą do przygotowywania herbaty z liści luzem, ziół oraz innych naturalnych składników. Pozwalają na wygodne i higieniczne parzenie, a po użyciu można je łatwo usunąć i wyrzucić, co znacznie ułatwia sprzątanie.
- ŁATWE I PROSTE UŻYTKOWANIE - saszetki do zaparzania ziół są bardzo łatwe w użyciu. Nasypanie herbaty jest bardzo proste, następnie wystarczy zawiązać saszetkę i herbata jest gotowa do zalania. Dla wszystkich fanów herbaty liściastej, ziół czy naparów z suszu. Przewagą torebek do zaparzania ziół jest brak konieczności ich mycia. Po użyciu po prostu trzeba je wyrzucić.
- DO RÓŻNYCH RODZAJÓW HERBAT I ZIÓŁ - idealne do parzenia różnych rodzajów herbaty, zarówno czarnej, zielonej, jak i ziołowej. Woreczki umożliwiają precyzyjne kontrolowanie ilości użytych liści, co pozwala na uzyskanie naparu o idealnym smaku. Mogą być również używane do parzenia ziół leczniczych, takich jak mięta, rumianek czy melisa, zapewniając czysty i aromatyczny napar.
✅SPECYFIKACJA TOREBEK DO ZAPARZANIA:
- kolor: biały
- rodzaj zamknięcia: ściągany sznureczek
- materiał: włóknina, nylon
- rodzaj herbaty: liściasta
- zastosowanie: uniwersalne
- wymiary 1 woreczka: 10 x 8 cm
- waga: 0,065 kg
- waga w opakowaniu: 0,070 kg
Liczba opinii: 1
Data dodania: 27 sierpnia 2024
Ale świetna seria herbat! Próbowałem tej jest bardzo aromatyczna ! Próbuje teraz z olejkiem z bergamotki i również bardzo wysoka jakość herbaty.
Ocena: 5/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.