Szybkie płatności bankowe,
Sól to najstarsza przyprawa na świecie. Nie wiele jest przepisów, w których nie byłaby użyta sól. To podstawowy składnik zarówno zwykłych potraw ale także wyjątkowych arcydzieł kulinarnych. Sól ma cztery podstawowe zadania: jako przyprawa, konserwant, dostarcza organizmowi sodu i chloru, które to minerały są niezbędne w gospodarce płynami ustrojowymi a to przenosi się na działanie mięśni i nerwów oraz jest nośnikiem wielu minerałów niezbędnych organizmowi. Sól od dawna była wysoko cenionym towarem, niejednokrotnie władcy, królowie nakładali podatki od jej sprzedaży a wiele fortun wyrosło na handlu solą. Jest ona także wymieniona w Starym Testamencie, a żołnierzom rzymskim wypłacano żołd w soli. Do spożycia używamy soli: soli morskiej, soli kamiennej i soli warzonej.
Przechowywanie soli:
Sól należy przechowywać bez dostępu do wilgoci. Wówczas może być przechowywana wiele lat. Nie wolno przechowywać jej w opakowaniach metalowych i srebrnych, gdyż z tymi materiałami wchodzi w reakcje. Powinna być też chroniona przed światłem.
Sól morska
- zawiera wiele cennych dla naszego organizmu związków mineralnych m.in jod i magnez. Jest wilgotniejsza od tradycyjnej soli kuchennej a jej smak jest silniejszy. Więc aby osiągnąć doskonały smak potraw nie musimy jej nadużywać przez co posiłki są znacznie zdrowsze.
Młynek pozwala zmielić sól bezpośrednio przed spożyciem.
Jest łatwy w obsłudze a ponadto ładnie się prezentuje.
Skład:
- sól morska
Kraj pochodzenia: . Włochy
Na terenie zakładu używa się selera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soję.
Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.