Pieprz biały mielonyjest otrzymywany z dokładnie tej samej rośliny co czarny. Uzyskuje się go z całkowicie dojrzałych owoców. Po zebraniu, jagody poddaje się fermentacji, po czy usuwa zewnętrzną warstwę owocni. Pieprz biały stosuje się w wielu kuchniach świata, ale przede wszystkim w indyjskiej, meksykańskieji kuchniach Dalekiego Wschodu. W przeciwieństwie do pieprzu czarnego i zielonego ma łagodny smak, ale dość mocny zapach.
Skład:
pieprz biały mielony
Kraj pochodzenia; podano na opakowaniu
Na terenie zakładu używa sięselera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soi. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Pliki cookie i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.