Ludzie kochają makaron ze względu na łatwość przygotowania i uniwersalność. Ta ostatnia cecha sprzyja kuchennej kreatywności i sprawia, że niemal na całej kuli ziemskiej istnieją lokalne tradycje przygotowywania sosów do makaronów.Makaron jest bowiem ważną częścią zdrowej, urozmaiconej diety i tak naprawdę wszystko zależy tylko od tego jak go podajemy i jak dużo go konsumujemy!
Skład:
Mąka pszenna makaronowa.
4 jajka.
Wartość energetyczna w 100 g suchego produktu: 1598 kJ (382 kcal)
Sposób przygotowania:
W dużej ilości wrzącej i osolonej wody ( 1 l wody na 100g makaronu) gotujemy makaron do miękkości według czasu wskazanego przez producenta na opakowaniu, mieszając od czasu do czasu. Aby uniknąć sklejenia, do ugotowanego i odcedzonego makaronu zalecamy dodanie niewielkiej ilości oleju.
Dane logistyczne:
Rodzaj makaronu : łazanka gramatura : 250 g Ilość sztuk w zgrzewce : 40
Pliki cookie i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.