Liść laurowy zwany też jest Wawrzynem albo Liściem Bobkowym. Jako przyprawy używa się wysuszonych liści z drzewa laurowego. Przyprawa posiada właściwości pobudzające apetyt i ułatwiające trawienie. Wykorzystywano ją w leczeniu reumatyzmu, wysypki, bólów uszu i głowy. Liście laurowe dodaje się na początku gotowania. Przed podaniem należy je usunąć z potrawy, by danie nie nabrało gorzkiego smaku.
Skład:
liść laurowy
Kraj pochodzenia: Turcja
Na terenie zakładu używa się selera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soi. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Pliki cookie i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.