Ma aromatyczny zapach i słodki smak. Zawiera witaminę C, witaminy z grupy B, beta-karoten. Należy do przypraw pobudzających wydzielanie soku żołądkowego i poprawiających apetyt. Paprykę pikantną stosuje się do potraw mięsnych, rybnych, zup, sałatek, warzyw, potraw z ryżu, dań włoskich, węgierskich i meksykańskich.
Skład:
papryka słodka mielona
Na terenie zakładu używa sięselera, gorczycy, mleka (laktoza), zbóż zawierających gluten i soję. Produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Pliki cookie i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.